Sistem za upravljanje darilnih kartic SmartGifty

Virtualna darila kot naslednja velika stvar

Drug drugega obdarujemo že milijone let, začenši s kamni, ročno izdelanim nakitom, oblačili pa vse do darilnih kartic. Razvoj daril je neverjeten in ljudje iz prejšnjih stoletij bi težko verjeli, da obstajajo že virtualna darila.

Nismo vedeževalci, a razmišljanje o prihodnosti je hkrati prijetno in velik izziv, zato smo se vprašali: Kakšna bodo darila čez 100 let?

Ob eksponentnem razvoju tehnologije bi lahko pričakovali darila, ki se nam trenutno zdijo nemogoča. Majhne naprave ali čipi bi lahko nadomestili telefone, računalnike in slušalke. Morda sistemi, ki nam bodo olajšali vsakdanje življenje, hologrami ljudi, s katerimi se bomo lahko pogovarjali.

Bomo lahko podarili darila z drugih planetov? Ob poskusih raziskovanja vesolja se lahko hitro zgodi, da nam najbližji prinesejo darila z Marsa, Venere ali kakšnih še neodkritih planetov.

Zdi se, da so virtualne darilne kartice najbolj natančna stvar v prihodnosti. Mogoče bomo imeli čip, ki bi deloval kot darilna kartica, ali napravo, ki bi s skeniranjem obraza tudi dešifrirala kodo darilne kartice? Morda bi lahko virtualne darilne kartice dostavili z VR videoposnetki, glasbo, vonjem ali okusom. Težko je napovedati, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, vendar lahko z gotovostjo trdimo, da bodo darila še vedno del našega življenja in kulture.