// STORITEV

RFID personalizacija rešitev po meri

Specializirani smo za razvoj RFID rešitev, ki povečajo učinkovitost procesov in prihranijo denar. Rešitve RFID so lahko uporabne v vseh panogah in za podjetja vseh velikosti. Osredotočili smo se na oblikovanje rešitev za radiofrekvenčno identifikacijo v povezavi z upravljanjem dogodkov.

Kaj je RFID?

RFID pomeni “Radiofrekvenčna identifikacija” in se nanaša na tehnologijo, ki s pomočjo radijskih valov zazna in identificira RFID oznake na določeni razdalji, odvisno od tehnologije.

To je tehnologija, ki jo uporabljamo vsak dan. Pri plačevanju z »brezkontaktno« bančno kartico uporabljamo tehnologijo RFID. Ko gremo po nakupih, so oznake RFID na oblačilih, da so varne in da jih ne ukradejo. Če imamo nadzor dostopa v pisarni je to običajno kot brezkontaktna kartica, s tehnologijo RFID…

Vrste RFID

LF – nizka frekvenca: Pokriva razpone med 30 in 300 kHz. Omogoča razdaljo branja do nekaj cm, vendar je ta počasnejša.

HF – visoka frekvenca: Pokriva razpone med 3 in 30 MHz. Razdalja branja lahko doseže do 1 m. Najbolj znana HF tehnologija je NFC, ki se uporablja v bančnih karticah in mobilnih telefonih in deluje na frekvenci 13,56 MHz.

UHF – ultra visoka frekvenca: pokriva razpone med 0,3 in 3 GHz in lahko bere podatke na razdalji do 15 m. Ta tehnologija je najbolj občutljiva na motnje v okolju.

Naša rešitev po meri z uporabo
UHF RFID tehnologije

Heat Mapping

Naše orodje Heat Mapping je kot nalašč za razstave in dogodke vseh velikosti. Zagotavlja ustrezne informacije v realnem času o gibanju vaših udeležencev. V katerem prostoru so preživeli največ časa, kateri odseki so prepolni in koliko časa je bil nekdo v določeni dvorani. To je tisto, kar uporabljamo za našo komponento EventIDtrack za rešitev IDConference za najboljše možno upravljanje dogodkov.

Voziček za orodje

Zgradili smo voziček po meri, opremljen z UHF oznakami in antenami znotraj vozička, da natančno vemo, katera orodja so v vozičku in kako dolgo so bila zunaj vozička. Prav tako lahko ugotovimo, ali na koncu vsakega dneva manjka orodje, kako dolgo je bilo posamezno orodje uporabljeno – informacije za morebitno kalibracijo in kdo so uporabniki določenega orodja.