I. O politiki piškotkov

Ta pravilnik o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo. Priporočamo, da ga preberete, če želite razumeti, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. podatke, ki jih zbiramo s piškotki, in kako se te informacije uporabljajo in kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za dodatne informacije o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in varujemo vaše osebne podatke, glejte naš pravilnik o zasebnosti.

Svoje soglasje iz izjave o piškotkih na našem spletnem mestu lahko kadar koli spremenite ali prekličete.

Več o tem, kdo smo, kako lahko stopite v stik z nami in kako obdelujemo osebne podatke, izveste v naši Politiki zasebnosti.

Vaše soglasje velja za naslednje domene: https:/sos-sw.si

Vaše trenutno stanje: Soglasje sprejeto. Upravljajte svojo privolitev.
 

II. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje majhnih informacij. Piškotki se shranijo v vašo napravo, ko se spletno mesto naloži v vaš brskalnik. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto pravilno deluje, naredi spletno mesto bolj varno, zagotovi boljšo uporabniško izkušnjo in razume, kako spletno mesto deluje, ter analizirati, kaj deluje in kje je treba izboljšati.

III. Kako uporabljamo piškotke?

Kot večina spletnih storitev tudi naša spletna stran uporablja lastne piškotke in piškotke tretje osebe za različne namene. Lastni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov.

Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na naših spletnih straneh, se uporabljajo predvsem za razumevanje delovanja spletnega mesta, vaše interakcije z našim spletnim mestom, ohranjanja varnosti naših storitev, zagotavljanja oglasov, ki so pomembni za vas, in na splošno vam zagotavljajo boljšo in izboljšano uporabniško izkušnjo in pomagajo pospešiti vaše prihodnje interakcije z našim spletnim mestom.

IV. Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Bistveni: Nekateri piškotki so bistvenega pomena, da lahko doživite celotno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje morebitnih varnostnih groženj. Ne zbirajo in ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam na primer omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico ter varno opravite nakup.

Statistični: Ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro spletno mesto deluje in kje se nahaja. je treba izboljšati.

Trženjski: Naša spletna stran prikazuje oglase. Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas pomembni. Ti piškotki nam pomagajo tudi pri spremljanju učinkovitosti teh oglaševalskih akcij.

Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko uporabljajo tudi tretji ponudniki oglasov za prikazovanje oglasov tudi na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Funkcionalnost: To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcijam na našem spletnem mestu. Te funkcije vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki, ali deljenje vsebine na spletnem mestu na platformah družbenih medijev.

Preference: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, tako da imate boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Ime piškotkaStoritevVrstaVeljavnostOpis
 sos-sw.siObvezni piškotki1 letoUporablja se za shranjevanje odločitev uporabnikov o piškotkih. Veljavnost piškotka določi uporabnik.
_gaGoogle AnalyticsObvezni piškotki2 letiIzvede registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporablja za ustvarjanje statistike o obiskovalčevi uporabi spletnega mesta.
_gatGoogle AnalyticsStatistični piškotkiSejaGoogle Analytics uporablja piškotek za nadzor števila zahtev.
_gidGoogle AnalyticsStatistični piškotkiSejaIzvede registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporablja za ustvarjanje statistike o obiskovalčevi uporabi spletnega mesta.
 
 

V. Kako lahko nadziram nastavitve piškotkov?

Če se odločite, da spremenite svoje nastavitve pozneje med sejo brskanja, lahko kliknete na “Privacy & Cookie Policy” zavihek na zaslonu. To bo znova prikazalo obvestilo o soglasju, ki vam bo omogočilo, da spremenite svoje nastavitve ali v celoti umaknete soglasje.

Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da blokirate/izbrišete piškotke. Če želite izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, obiščite wikipedia.orgwww.allaboutcookies.org.