Sistem za upravljanje darilnih kartic SmartGifty

Trojanski konj, Eifflov stolp in darilna kartica?

Z razvojem današnjega družbe in kultur, ki so globoko zakoreninjene v nas, se dajanje in prejemanje daril kot oblačil, gospodinjskih aparatov, igralnih konzol ali darilnih kartic zdi nekaj običajnega. Toda ali ste se kdaj vprašali, kako so darila sploh nastala ali kakšna je zgodovina daril?

Darilo je več kot predmet; je tudi del srca darovalca in najlepši prikaz notranjih čustev.

Darila izvirajo že iz prazgodovine, ko so si ljudje dajali gardbene materiale, da bi drug drugemu izkazovali prijateljstvo. Začelo se je kot nenavaden kamen, živalski zob, kasneje pa je postalo bolj zapleteno, kot je nakit ali izrezljani kamni. Z razvojem človeka so tudi darila začela postajati vse bolj kompleksna. Kip svobode, Eifflov stolp, babilonski viseči vrtovi ali celo Trojanski konj (s presenečenjem – grški vojaki) so ena najbolj neverjetnih in presenetljivih daril v zgodovini.

Dandanes imamo skoraj neskončne možnosti, kaj podariti. Hkrati, bolj kot kadar koli prej cenimo darilo z namenom, ki prihaja iz srca, kot pa kakšno drago darilo, ki je bilo kupljeno, ker je “moralo biti”. Nazadnje, darilo lahko okrepi vez med prijatelji, družino, partnerji in mnogimi drugimi. Psihologi so tudi dokazali, da nam obdarovanje prinaša več psihičnih pozitivnih sprememb kot prejemanje. Torej, podarite darila ali še bolje – darilne kartice.