IDConference Organizacija dogodkov

Vodič: Konference v različnih industrijah

Ko organizatorji in udeleženci pomislijo na strokovne dogodke, običajno najprej pomislijo na konference v industrijah. Ti obsežni dogodki pogosto potekajo osebno v razstavnih dvoranah ali konferenčnih prostorih večjih mest.

Kaj je konferenca v industriji?

Obsežno srečanje, ki združuje ljudi, ki delajo v isti panogi, da si izmenjujejo znanje, pridobivajo vpoglede in se povezujejo s podobno mislečimi ljudmi, je znano kot konferenca v industriji. Večina konferenc v industriji je usmerjenih v ozaveščanje blagovne znamke in povečanje potencialnih strank, da bi povečali dohodek. Nekateri organizatorji dogodkov pa služijo s prodajo vstopnic.

Medtem ko so konference potekale osebno, sta zadnji dve leti ta trend spremenili – skoraj 40 % konferenc v industriji je potekalo na spletu.

Kot rečeno, konference v industriji dobro delujejo v kateri koli obliki: osebni, virtualni ali hibridni. Najpomembnejše je ugotoviti, katera oblika bo najbolje služila ciljem vašega podjetja, pa tudi potrebam vaših udeležencev, sponzorjev, dobaviteljev in drugih zainteresiranih.

Cilji organizatorja

Da bi ustvarili dohodek in zagotovili dobičkonosnost dogodka, organizatorji dogodkov dajejo prednost prodaji čim večjega števila vstopnic. Poleg tega želijo povečati dohodek z večjo prepoznavnostjo blagovne znamke in pospešenim pridobivanjem potencialnih strank.

Poleg tega si organizatorji s pridobivanjem ustreznih sponzorjev prizadevajo pokriti stroške izvedbe dogodka. Večina srečanj v panogi bo vključevala seje in panele, ki jih bodo moderirali vodstveni delavci in druge ključne zainteresirane strani, da bi prikazali miselnost vodstva ali poudarili nove izdelke in storitve.

Cilji udeleženca

Obstaja veliko razlogov, zakaj podjetja pošiljajo svoje osebje na konference v industriji. Udeležba nudi priložnosti za učenje novih veščin, mreženje in ustvarjanje potencialnih strank.

Udeleženci bodo imeli priložnost vzpostaviti stik z drugimi strokovnjaki v svojem sektorju, osebjem iz drugih podjetij, ki bi lahko postali bodoči partnerji, strokovnjaki iz industrije in še več. Nikoli ne veš, kdaj se bo naključno srečanje spremenilo v dolgoročno poslovno partnerstvo.

Udeleženci se udeležujejo tudi konferenc, da razširijo svoje znanje, se seznanijo z novimi tehnologijami in dobijo navdih pri učenju najboljših praks strokovnjakov in vplivnežev.

Kako vam lahko Smart Smart Octopus pomaga doseči uspeh industrijskih konferenčnih dogodkov?

Organiziranje dogodka s kompleksnim dnevnim redom in številnimi udeleženci je enostavno z našo rešitvijo za upravljanje dogodkov – IDConference. Sestavljena je iz treh komponent:

  • Spletna platforma EventID omogoča hitro in enostavno postavitev pristajalne strani dogodka z uporabniku prijazno registracijo, možnostjo spletnega plačila, spremljanjem obiska posameznih udeležencev dogodka in pripravo končnih poročil.
  • EventIDtrack omogoča hitro prijavo na dogodek in beleži gibanje udeležencev na dogodku.
  • EventIDmat je namenjen osnovni segmentaciji kontaktov znotraj CRM sistema, personalizirani komunikaciji in avtomatizaciji marketinških procesov za uspešnejšo prodajo vaših storitev ali produktov.

Skupaj tvorijo integrirano rešitev za najboljše upravljanje obiskovalcev vaših dogodkov.