CLIP Program zvestobe

Navigiranje v leto 2024: Vrednostno osredotočene zvestobe in mikro-vplivneži v povezavi s strankami

Dvig vrednosti: Vzpon programov zvestobe z osredotočenjem na vrednost

V trenutnem okolju stranke bolj kot kdaj koli iščejo izboljšano vrednost v svojih programih zvestobe. Blagovne znamke, ki strukturirajo svojih programov nagrajevanja, se lahko znajdejo prezrte s strani zahtevnih kupcev. Ker se povprečni potrošnik udeležuje približno 16,7 programov zvestobe, se ključno vprašanje za leto 2024 premakne od ‘Ali bi moral imeti program zvestobe?’ do ‘Kako naš program zvestobe presega druge?’

Čeprav je očitno, da stranke hrepenijo po vrednosti, je ključno priznati, da popusti ne ponujajo univerzalne rešitve. Kar 66 % potrošnikov trdi, da jih možnost pridobitve nagrad usmerja pri porabi. To poudarja nujnost, da blagovne znamke ponudijo nagrade, ki presegajo zgolj popuste; personalizirane, relevantne in vrednotene spodbude, prilagojene posameznim strankam, so ključne. S temi nagradami blagovne znamke ne pridobijo le zvestobe svojih strank, temveč tudi izstopajo med konkurenco.

Avtentično komuniciranje s publiko: Mikro-vplivneži in gradnja zvestobe strank

Ko začenjamo leto 2024, opazimo opazen premik v zahtevah po varstvu spletne zasebnosti. Tako zakonodajalci kot ključni igralci v digitalnem prostoru nakazujejo, da do podatkov potrošnikov ne bo več tako enostavno dostopati kot doslej.

To postavlja nekaj ključnih vprašanj za tržnike, pri čemer je najpomembnejše: “Kako nagovoriti nekoga, o katerem nimamo celovitih informacij?”

Tu nastopijo ključni koncepti, kot so avtentično angažiranje, mikro-vplivneži in zvestoba strank.

Avtentično angažiranje poudarja prednost kakovosti pred količino v merjenju uspešnosti. Čeprav je določen prag klika pomemben, se osredotočanje na smiselna dejanja namesto na številke izkaže za ključno. To spodbuja tržnike k vprašanju o pomembnosti 100 klikov od 1000, če ti ne prinesejo smiselnega angažiranja ali ne prispevajo k rasti blagovne znamke.

Po našem mnenju se vzpostavitev pristnega stika med blagovno znamko in občinstvom najbolje doseže prek posrednikov. Blagovne znamke, ki v bistvu sestavljajo ljudje, vsebina, ideje in izdelki, lahko samo simulirajo doseg. Tu nastopijo mikro-vplivneži!

Glavna prednost mikro-vplivnežev pred drugimi vrstami vplivnežev in neposrednega trženja potrošniku je v njihovi velikosti, ki jim omogoča, da se osredotočijo na svoje občinstvo, prilagajajo vsebino in sprožajo pomenljive pogovore o vaši blagovni znamki in izdelkih.

Pomislite na čase, ko ste sodelovali na forumu, preden ste se odločili za nakup izdelka ali naročilo storitve. Mikro-vplivneži omogočajo sistematično angažiranje z načrtovanim proračunom in jasnimi kazalniki uspešnosti.

Ko mikro-vplivneži vzpostavijo stik z vašim občinstvom, postane izkoriščanje prostovoljno zagotovljenih podatkov ključno. Z vidika e-poštnega trženja je to trenutek, ko razmišljate o razvoju platforme za zvestobo strank, ki novopridobljene stranke spremeni v zagovornike blagovne znamke in morebitne mikro-vplivneže.

Skupna nit, ki povezuje te koncepte, je zasebnost, ali širše, lastništvo podatkov. Če so stranke nagnjene k nezaupanju abstraktnega koncepta, kot je “blagovna znamka”, z njihovimi podatki, postanejo posredniki, kot so mikro-vplivneži in zagovorniki zvestobe strank, ključni. Pričakujemo, da bo ta trend najbolj zanimiv leta 2024.

Zaključek: Oblikovanje povezav s strankami v letu 2024

Ko stopamo v leto 2024, izstopata dva ključna trenda: razvoj programov zvestobe za izboljšano vrednost in ključna vloga mikro-vplivnežev pri pristnem angažiranju. Blagovne znamke se morajo premakniti od vprašanja o nujnosti lojalnostnega programa do zagotavljanja diferenciacije v konkurenčnem okolju. Ker se popusti izkažejo za premalo učinkovite, so personalizirane spodbude ključne za zvestobo strank. Hkrati zahteva sprememba zasebnosti ponovno razmislek o strategijah ciljanja. Mikro-vplivneži ponujajo stroškovno učinkovite, pomenljive interakcije, medtem ko podatki po angažiranju informirajo platforme za zvestobo. Zanašanje na zaupanje, zasebnost in diferenciacijo bo določilo uspešno povezovanje s strankami v letu 2024.