Kaj je Tower Center Rijeka?

Tower Center Rijeka je bil odprt novembra 2006 in je največji nakupovalni center v Rijeki in okolici. Ima več kot 120 trgovin in 11 megamarketov. Nakupovalna galerija se razprostira v petih nadstropjih. Poleg tega je tudi prijeten kraj za zabavo. Znotraj centra so številni gostinski objekti, multipleks kino in drugi prostori za preživljanje prostega časa.

Pameten razlog

Trend nakupa darilnih kartic/bonov je že vrsto let v porastu in zato je bila želja po vpeljavi darilne kartice tudi pri vodstvu centra.

Pametna rešitev

Lastniki Tower Centra Rijeka imajo še nekatera nakupovalna središča na Hrvaškem. Z rešitvijo SmartGifty so tako pridobili skupni nadzor na uporabnostjo in morebitnimi želenimi dopolnitvami po lastni želji, po drugi strani pa jim SmartGifty omogoča popolno samostojnost, vsakemu centru posebej. Eden izmed pomembnih pogojev je bil tudi preprostost pri poplačilu trgovcem znotraj samega centra. Finančni vmesnik znotraj programskega orodja dopušča številne opcije računovodstvu in s tem tako rekoč »one click away payment« trgovcem za opravljene nakupe z darilno kartico v njihovi trgovini.

Preden se je začela vpeljava darilne kartice v center, je trajalo skoraj eno leto. Razlog pa je bila nejasna razporeditev kateri zakon se lahko uporablja. Namreč, ne obstaja zakon o darilnih karticah, obstajajo le regulative in usmeritve. V tem primeru smo v precejšnji vlogi pomagali Centru pri samem svetovanju in podpori, pri pridobivanju končnega mnenja Davčne uprave.