Kaj je BTC City?

BTC City ima bogato in dinamično zgodovino, ki se je začela leta 1954 in se je razvijala skozi več desetletij, zadnjih 30 let pa je družba usmerila svoj razvoj v trgovinsko poslovni koncept. Danes je BTC City priznan nakupovalni center v Sloveniji in eden izmed največjih nakupovalno, zabaviščno poslovnih centrov v Europi (https://www.btc-city.com/en/ljubljana/shop). Podobna, vendar manjša centra, sta še v Novem Mestu in Murski Soboti.

Pameten razlog

Kljub svoji naravnanosti h inovativnosti  je BTC City leta 2023 še vedno uporabljal sistem darilnih bonov, katerega pa je želel prenoviti , da bi izboljšal izkušnjo kupcev, bolje izkoristil potencial digitalizacije rešitve in operativno učinkovitost. Digitalizacija kartice je bil en izmed ciljev digitalizacije družbe za leto 2023.

Poleg poznanih lastnosti tradicionalnih bonov, to je omejenost z vnaprej določenimi zneski in uporabo samo v eni trgovin je obstoječi sistem zahteval ročno sledenje bonov v orodjih, kot je Excel, kar je povzročalo administrativne obremenitve in potencialne napake v računovodstvu kar lahko vodi do zamude pri finančnih transakcijah oz se je potrebovalo precej več ročnega dela, kar pomeni več potrebnega časa ali več ljudi.

Z uvedno darilne kartice se je uvedlo tudi spletno prodajo tako imenovane e- darilne kartice, upororabnost le te pa je lahko tudi telefonom, bodisi s prikazom črtne kode ali pa z uporabo Google in IOS denarnice, kamor se  kartica lahko shrani.

Pametna rešitev

Vsestranska uporaba bona: Smartgifty je omogočil uporabo bonov v vseh trgovinah znotraj BTC Cityja, ne glede na znesek, kar je povečalo prilagodljivost za stranke.

Skupaj z integracijo s ponudnikom različnih plačilnih metod Lab4Pay se za unovčevanje uporablja POS terminal oz API povezava direktno z blagajno trgovca.

Avtomatiziran sistem za učinkovitost: Platformo Smargifty se je povezalo z notranjimi procesnimi orodji in s tem avtomatiziralo sledenje in računovodstvo, s čimer je pomagala zmanjšati ročno delo in tveganje napak. To precej poenostavi računovodski proces, ga naredi bolj natančnega in časovno učinkovitega.

Rezultati in vpliv:SmartGifty je pomagal modernizirani in avtomatiziati celotni nakupni proces in s tem svojim strankam ponudil sodoben, izjemno dobro sprejet produkt. Obenem je BTC City optimiziral sistem upravljanja s pregledom v realnem času, 24/7, ter številnimi podatkovnimi reporti, ki lahko pomaga pri načrtovanju v bodoče

Pameten rezultat

Rešitev Smartgifty je preoblikovala sistem bonov BTC Cityja v bolj prilagodljiv, učinkovit in finančno koristen model. Prehod je ne samo izboljšal nakupovalno izkušnjo strank, ampak tudi poenostavil poslovne procese za trgovce, učinkovito prikazujejoč prednost sistema Smartgifty nad tradicionalnimi sistemi bonov.

Želite izvedeti več o upravljanju z darilnimi karticami?

Kliknite na spodnji gumb in si preberite več o naši rešitvi SmartGifty. Začnite uporabljati popolnoma digitalizirano rešitev darilnih kartic za nakupovalna središča in podjetja z večimi lokacijami, ki ustvarja dodano vrednost za vse vpletene: obdarovalce in prejemnike, nakupovalne centre, trgovce na drobno, trgovine, kavarne in restavracije. Poleg upravljanja darilnih kartic SmartGifty ponuja tudi preprost način za začetek izvajanja programov zvestob.